Loading...

LA FILLA DE LILITH

Glòria Sabaté  

5


Fragmento

Contingut

Agraïments

PRIMERA LLUNA PLENA

  1

  2

  3

  4

  5

  6

  7

  8

  9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

SEGONA LLUNA PLENA

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51

52

53

54

55

56

57

58

LLUNA NEGRA

59

60

61

62

63

64

65

66

67

68

69

A la memòria del meu pare

Al meu nebot Pau, perquè és
la nostra força, llum i esperança

Agraïments

Aquest llibre és un somni esdevingut realitat novella. I aquest petit miracle ha estat possible gràcies a la pacièn­cia, la passió i l’empenta d’en Joan Bruna i de l’Agència Literària Sandra Bruna. Gràcies, Joan, per la màgia... i per no rendir-te. Agraeixo també a la meva editora, Rosa Moya, que apostés per la meva obra i per mi, i la seva bona feina, sensibilitat i delicadesa. Mil gràcies!

Vull donar gràcies també als meus primers lectors entusiastes, els consells, l’amistat i l’amor dels quals han servit per millorar moltes de les pàgines que teniu a les mans: a l’Èlia Romo-Terol, a en Jaume Vidal, al tiet Joan, a l’Araceli Rosillo i a en Theo Loinaz. Gràcies a la Lina per ajudar-me amb el Facebook i convertir algunes escenes de la novel·la en il·lustracions d’una bellesa senzilla i corprenedora. Ets una artista, Lina! Gràcies a en Joan M. Perujo pel seu suport i a en Pepe Grillo pels seus savis i constants consells. Gràcies a tu, Lourdes, per ser-hi... com sempre!

Gràcies a l’ajut de Xavier Sanjuán i de Manuel García per resoldre’m amb rapidesa i amabilitat qüestions sobre alguns aspectes mèdics de l’obra, i a Marina Murai per la seva disponibilitat i grans coneixements científics.

Gràcies a la meva família, perquè sense ells no sóc res... Especialment a tu, Cris, la meva germana i el meu Tot.

Gracias a ti, por caminar a mi lado y porque peinas mis alas para que pueda volar más alto. Gràcies als meus gats, en Merlí i la Morgana, per la seva companyia constant.

Gràcies a tu, lector, per triar-me... Bon profit!

PRIMERA LLUNA PLENA

Al sisè dia, Déu va crear l’home, a imatge seva; creà l’home i la dona i els beneí. I els donà totes les herbes que fan llavor arreu de la Terra i tots els arbres que donen fruit amb la seva llavor perquè s’alimentessin. I a tots els animals de la Terra, a tots els ocells del cel i a totes les bestioles que s’arrosseguen, a tots els éssers vius de la Terra, els donà l’herba verda per aliment. I va ser així.

Déu veié que tot el que havia fet era molt bo.

1

El solstici d’hivern és a prop i el sol triomfarà per damunt de la foscor, tot inundant de llum les tenebres i omplint de vida la mort. Però na Maria està amoïnada: aquest any que començarà de la Nativitat de Nostre Senyor de 1377 la Bèstia es despertarà, li ho diuen els núvols prenyats de mals auguris i les onades del mar, profundes i curulles de secrets.

Sempre li han explicat que va néixer amb un do especial. La seva mare la infantà a les dotze del migdia del dia de Nadal i quan s’adonaren que sota la llengua la menuda duia gravada una creu van entendre que la Divinitat l’havia triada, no en va quedar cap dubte. Era petita i suau com un borrissol, i es passava llargues estones dormint plàcidament, aferrada a sa mare. Als set dies de néixer li van fer la cerimònia de la vijola i li van penjar del coll el talismà am

Sigue leyendo y recibe antes que nadie historias como ésta