Loading...

Noticia

Els originals es poden enviar fins al dia 1 de juliol de 2015.

Les bases del guardó estan publicades a la pàgina www.magradallegir.com.

L'editorial Rosa dels Vents i l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès han convocat la primera edició del Premi Literari Autor Revelació, un guardó de narrativa en català que tindrà periodicitat anual. El nom del guanyador es donarà a conèixer el setembre del 2015, i l'obra guardonada es publicarà al segell Rosa dels Vents (Penguin Random House Grupo Editorial). Podran participar en el certamen tots els alumnes i els exalumnes de l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès que presentin una novel·la inèdita que no hagi estat premiada amb anterioritat.

Segons Pau Pérez i Jordi Muñoz, directors de l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, aquesta convocatòria és una "aposta per promocionar nous valors de la literatura catalana, en un moment en què els autors novells tenen més dificultats que mai per fer-se un lloc en la taula de novetats de les llibreries. Estem segurs que el premi permetrà donar a conèixer novel·les de gran qualitat".

L'obra guardonada es publicarà en paper i en format digital el mes de novembre del 2015. El jurat estarà format per cinc persones de reconegut prestigi vinculades al món literari: un escriptor, un crític literari, un llibreter, un membre del claustre del professorat de l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès i un representant de Penguin Random House Grupo Editorial.

Rosa dels Vents és el segell en llengua catalana de Penguin Random House Grupo Editorial. L'editorial, que va néixer el març del 2002, publica autors catalans d'èxit i traduccions al català dels autors més destacats del catàleg del grup. Carlos Martínez, director literari del segell, explica que la qualitat literària i la divulgació cultural són la raó de ser de Rosa dels Vents, i assenyala que, per això, "hem cregut oportú crear, juntament amb la prestigiosa Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, un premi literari que obri les portes a noves veus de la literatura del nostre país que estan treballant intensament i formant-se per ser grans talents".


Compártelo: